KONSTRUKTIVNA LEPOTA: Make-Up Workshop

June 9, 2016 -

Svežina, mladosten videz, napeta koža. Kot da se na vso moč želimo boriti proti naravi. Kot da vse, kar je do zdaj bilo normalno, postaja absurd. Gube so tako zaznamovane, da je v mnogo zapisih v revijah moč začutiti bes in odvratnost do tega naravnega pojava na koži. Gube kot bolezen? Gube kot odraz slabega življenja, pomanjkanja skrbi zase?

Glede na vse norosti, ki jih posameznice izvajajo in neizvajajo na svojem obrazu in telesu, ni takšno vedenje medijev in ljudi, nič nepričkovanega.

Po eni strani so gube postale katastrofa staranja in bi posameznice naredile vse, da bi jih čim kasneje dobile in se jih znebile. Absurd tiči v dejstvu, da takšne posameznice niso pripravljene na osnove – pravilno čiščenje kože in nego. Primerna izbira produktov za ličenje se jim ne zdi pomembna. Kakopak, če pa to preveč stane, predolgo traja. Vse mora biti takoj, zdaj.

Lepota pa cenjena bolj kot kdajkoli. Biti lep, biti popoln. Povsod in vedno. Manjka zdravorazumski pogled. Kar se na eni strani uničuje z malomarnostjo in nezavedanjem posledic, se na drugi strani pretirano poskuša rešiti, prekriti, zakriti. To je padec v lastno luknjo. 

Screen Shot 2016-06-06 at 14.00.27

Rada imam lepoto. Lepe stvari, lepo naravo, lep makeup. Vse je lepo in prav, vendar pričakovanja se morajo realizirati, prilagoditi življenju. Po eni strani se ženske trudijo skrbeti zase in biti v trendu, po drugi strani pa se zaradi napačnih korakov doseganja teh ciljev izgubljajo v poplavi dezinformacij in ustvarjajo kontra zgodbo – s svojimi dejanji izgubljajo lepoto, svežino, mladosten videz, napeto kožo.
Boriti se proti naravi je kot iskati iglo v kupu sena. Nima smisla. Sprejeti naravne procese, a hkrati skrbeti, da jih ne pospešujemo in negujemo s pravo mero, je odgovorno.
Je lepo. Tudi to je lepota. Lepota dejanj.

Zakaj takšen uvod za tematsko delavnico ličenja? Saj je ličenje tudi odmik od realnosti, je tudi eden izmed modnih trikov za pridobovanje lepote “na hitro”. Tudi to je vidik in interpretacija modernih procesov reklamiranja ličil. Želim prikazati drugo stran enake slike. Kot makeup artistka in oseba, ki deluje na področju mode in lepote, mlada ženska in mamica, imam tudi pomisleke o svetu in miselnosti, ki nam jo ponuja. A verjamem, da lahko z drobnimi dejanji skupaj spreminjamo tudi ta tok.

 

Svet ličil in kozmetike je kot ocean – ogromen, s prenekatero nevarno sestavino, nemirnostjo, nestanovitnostjo, neraziskanostjo, dvomom. Ženske pa smo naivne morske deklice, ki verjamemo v pravljice.

Nič ni slabega v tem, če se hkrati z zavedanjem o posledicah naših dejanj, zavemo tudi posledic na našem obrazu in koži na splošno.

 

Skrb zase naj bo izziv, ne le kopiranje trendov!

 

Processed with VSCO with a5 preset

p.s. Fotografija je nalašč obdelana tako, da postara in poudari gube na roki. Namen je opozoriti na nevarnost sončenja in temne kože, nanosi različnih barv pudra opominjajo na pretiravanje s tovrstnimi nanosi in slabostmi za kožo ter na novodobne trende ličenja, ki so vse prej kot lepi.

 

 

VSEBINA

Na tokratni delavnici bo poudarek na skrbi za lepo kožo, kako jo pravilno čistiti, jo negovati. Spregovorili bomo tudi o nevarnosti sončenja, nevarnih sestavinah v kremah za sončenje in kaj pomeni SPF. Prikazala vam bom način ličenja, primeren za visoke temperature, kako podaljšati obstojnost makeupa, hkrati pa bom razjasnila še nekaj pojmov o nerealnih pričakovanjih in vas povabila k razmišljanju o lastnem odnosu do kozmetike.

– nega in čiščenje kože
– sončenje in zaščitne kreme za sončenje
– kako izbrati primerno tekočo podlago
– ustvarjanje lahke in obstojne podlage
– BB kreme, CC kreme
– nežno poudarjanje obraznih potez (bronzing, osvetljevanje, counturing)
– urejene obrvi
– uporaba barvnih eyelinerjev, svinčnikov
– 2v1 (katera ličila spadajo v to kategorijo in kako se uporabljajo)
– glosi vs rdečila za ustnice
– makeup torbica na počitnicah (kaj vsebuje moja in kaj vam priporočam)

 

Youre-Doing-Wrong-Right-Way-Colour-Match-Your-Foundation

 

Delavnica je odprta za največ 6 oseb. Prijavite se lahko na info@matejapozeb.com. Kotizacija za predavanje in svetovanje pa znaša poletnih 55,00 eur (sicer 65,00 EUR).

 

 

Vljudno vabljene v AlterEGO, kjer vam obljubim drugačen pogled na svet lepote.

Hvala in nasnidenje!

Z vami sem,

Mateja Pozeb
CEO & makeup artist @AlterEGO