Mateja Pozeb  je umetnica ličenja, ki je svojo ustvarjalno pot začela leta 2010. V zelo kratkem času je ustvarila veliko navdihujočih rezultatov, pridobila zaupanje naročnikov in strank, ki se vedno rade vračajo in predvsem ustvarila zgovoren portfolio, ki ji je odprl vrata tudi v tujino.

 

V Milanu, svetovni modni prestolnici je sodelovala s priznanimi modnimi agencijami (Elite Model Management, Next Model Management, IMG Models itd.) ter si pridobivala neprecenljive izkušnje v osrčju modnega dogajanja, ki jih s stalnim izobraževanjem tudi dopolnjuje.

Marca 2012 je otvorila specializirani salon za ličenje AlterEGO, ki se nahaja v čudovitem hotelu s tradicijo, v Hotelu Evropa Celje. Svojim strankam nudi udobje, kvalitetne storitve na področju make up-a za vse priložnosti, prijeten ambient, skupinske in individualne tečaje ličenja, predvsem pa profesionalen pristop, s katerim vedno uresničuje različne želje naročnikov.

Področja dela in unikatna ponudba


Poleg ličenja za svečane in posebne priložnosti kot so poroke in maturantski plesi ter poslovna srečanja, organizira tudi tematske delavnice ličenja, ki se po svoji specifičnosti razlikujejo od konkurenčnih v sami vsebinski sestavljenosti ter poudarjanju individualnega pristopa. Ves čas svojega ustvarjanja poudarja tudi pojem “kultura ličenja”, za razvoj katere se pri pripravi programa in storitev tudi močno zavzema.

Želi, da se ženske zavedajo svoje naravne lepote, a se hkrati opremijo tudi s primernimi produkti, s katerimi lahko svojo lepoto tudi izražajo. Bistvo ličenja ni v prekrivanju ali zakrivanju, temveč predvsem v ekspresiji naše družbene vloge, naših čustev, našega jaza. Transformiranje v nekaj, kar nismo, je odklon od bistva. Ker želi posameznicam prikazati modni in lepotni svet iz takšne perspektive, tudi pripravlja posebne lepotne dogodke. Kot prva v Sloveniji je organizirala dogodek kot poseben seminar o ličenju na določeno tematiko. Posebnost dogodka zagotovo zaključi tudi poudarek na celostni podobi od skrbno dekoriranega ambienta do vsebinske raznolikosti ter končnemu sporočilu. Namen je spoznavati sebe, pridobivati nova znanja ter se  prijetnem ambientu tudi podružiti.

Posebnost ponudbe so bili tudi unikatni lepotni izleti na Dunaj, kjer je stranke popeljala v makeup shopping v M.A.C trgovino v centru Dunaja, kjer jim svetuje ter pomaga pri izbiri produktov. Na poti tja se na avtobusu odvije tudi t.i. seminar ličenja na kolesih. Gre za prve tovrstne izlete v takšni izvedbi in ponudbi pri nas. Zdaj se po njenem vzorcu na trgu ponujajo že podobne storitve tudi pri drugih agencijah in vizažistih.

Deluje tudi na področju modnega ličenja za razne modne revije in večja slovenska in tuja podjetja. Ustvarjanje makeup-ov za modne editoriale ji predstavlja še vedno izziv, kjer lahko izraža neustavljivo ustvarjalnost ter izlije svoj kreativni nemir.

 

Reference

V kratkem obdobju njene profesionalne poti je sodelovala z mnogimi uspešnimi podjetji in posamezniki iz poslovnega in medijskega sveta. Med njene naročnike se uvrščajo med drugim Cro À PorterAlpinaSpar Slovenija d.o.o.Radio CenterNikon SlovenijaModnarevija Moja porokaHiša kultureHeadbladeJumumKapitol NepremičnineFit MediaHotel Evropa CeljeCetis CeljeGorenje d.d.FarandulaFirma by Sanja GrcićAlja SlemenšekKatja Koselj Jewellery, Top FitZlatarna Celje, revija Story, Tina Maze, Privilegium Slovenia, Martise, revija LZ, Lotique, Urška Žolnir,  itd.
Sodelovanje s priznanimi fotografi – Aleš Bravničar, Matjaž Tančič, Arne Hodalič, Rok Tržan, Matjaž Očko, Rok Deželak, Urška Premik, Alex Štokelj,  idr.

 

 

  • In kot pravi sama: “Ličenje je tehnika sporazumevanja, ki ne potrebuje prevajalca – ali pač?” Presodite sami.